For you non-belivers...







Sommar sommar sommar..

Saknar Idas sommarvisa och skolavslutning i kyrkan. Tänk om man var 7 år igen. Hela sommaren framför sig utan ett bekymmer i världen. Ränna runt med kniv i skogen och titta i halvmögliga porrtidningar som man gömde förra sommaren i en plastpåse under en gran. Röka cigaretter man gjort av papper och gammalt pennvässarspån och anlägga gräsbränder. Var väl ungefär det man gjorde ifall man inte blev intryckt i bilen för husvagnssemester nånstans. Tänk om man skulle leva så nu.

"När LoneRanger arresterades hade han rökt sig hög på bly satt och kollade i en maskäten Private med kniv i handen medans skogen brann bakom ryggen på honom. Vi rekomenderar psykisk vård till detta patetiska exemplar till människa."

Som tur så har man lärt sig att tygla sina instinkter så därför spenderade jag fredagen hos svärmor och svärfar. Jag hade ju tidigare ett inlägg om hur man grillar som en man. Jag hade då inte tagit upp hur man grillar som svärfar. Här kommer därför en snabb steg för stegredovisning:

1: Häller i briketter.
2: Svär när man märker att man inte har tändvätska.
3: Får skällning av svärmor för att man inte har tändvätska.
4: Försvinner i tre minuter.
5: Kommer tillbaka med en gasolbrännare modell industri.
6: Eldar på briketterna med brännaren i 4 minuter.
7: Släcker de plastdelar på grillen som fattat eld.
8: Grillar.

Annars är jag sjukt seg i kroppen, kan nästan inte gå i trappor eftersom jag spelat fotboll i helgen. Var nog två år sen jag sist befann mig på en fotbollsplan iklädd mina epoxylimmade Puma King. Min svåger fyllde 25 år och hade tillsammans med en kompis som också fyllde 25 bestämt sig för att mötas i en fotbollsmatch. De skulle själva värva sitt lag. Väl på plats så såg jag att min svåger lyckats dra ihop 14 st spelare för sitt lag medans den andra stackaren, vi kan kalla honom Muggen, bara fått ihop 6. Nobelt anmälde jag mig för att spela för andra laget vilket godkändes, egentligen ville jag bara ha mer speltid trots att jag anslöt till ett på papperet sämre lag.

Vi släppte genast in två mål och jag insåg att jag var tvungen att höja min nivå från 5% till 10%. Så efter att vi hade kvitterat till 2-2 efter ett nickmål och en framspelning av undertecknad gick jag tillbacka till 5% och spelade back. Vi tog även ledningen med 3-2 innan jag bytte. När jag kom in på planen igen stod det 3-4 och var 1 minut kvar. Jag ökade då till 75 % och stämplade först en kille över knät innan jag tog ner bollen på bröstet, vände bort markeringen och drev mot mål. En kroppsfint och en yttersida i närmsta krysset och så stod det 4-4 och domaren blåste av matchen.

Under kvällens festligheter, som jag givetvis inte närvarade på (har ju familj) så fick jag mota priset som matchen lirare via mobilsvar. Eftersom jag inte kunde hålla ett tacktal på plats så skulle jag vilja framföra mina varma hälsningar nu:

Först vill jag tacka Björn-Åke Lingesten för att jag aldrig mer behöver ha nåt att göra med dig igen. Vill även passa på att sända en hälsning till Kjell-Arne Kemi som fyra år efter att jag lämnat Sörfors IF (lämnade klubben för snart tio år sen)ringde och ville ha tillbaka träningsoverallen, shortsen och strumporna. Träningsoverallen kastade jag efter att ha målat ett hus i den, shortsen har jag på innebandyn och sockarna hade jag faktiskt på mig i lördags. Skulle även vilja tacka Steve Galloway för att aldrig ha behövt se dig naken i ett omklädningsrum och därmed ha ganska bra självkänsla. Tack. 

GT har börjat bli igenkänd av folk på stan så han ska nu göra sig på ett försök till att byta nick när han kommenterar här på bloggen. Lycka till.


Hoppet lever..

för Sverige i VM-kvalet. Efter en skakig inledning där Malta hade kunnat leda med både ett och två mål så fick Sverige ordning på sitt spel och vann tillslut med 4-0. Tycker dock att intervjuerna efter matchen är tråkiga. Själv skulle jag vilja höra reportrarna ställa frågor som:
" Olof Mellberg, var det roligare att tjonga iväg bollen idag än andra dagar?",
" Andreas Isaksson, är det inte konstigt att du, trots att du är målvakt, som har detta som arbete inte vet vad man gör när bollen hamnar vid fötterna?" eller
"Anders Svensson, tror du Lagerbäck tar ut dig till truppen även efter att du dött?".
Men endå det roligaste med hela matchen tycker jag var att, för första gången sen Erik Edman slog inlägget till Henke Larsson mot Bulgarien i förra VM, vi hade en back som inte bara stod vid straffområdeslinjen och tjongade. Safari rörde sig framåt överplanen med hör och häpna bollen. Otroooooligt som Wallipec skulle säga. Var var han i Danmarksmatchen?


Annars det absolut roligaste var att jag och sonen hade gjort popcorn och satt och kollade på matchen, när min sons mor anslöt till TV-soffan. Rör inte dosan sa jag, jag vill verkligen se det här. Men eftersom jag verkar vara uppbyggd av luft så tog hon dosan och svarade att hon bara skulle kolla om det inte fanns nåt annat att kolla på, exempelvis nåt program om barnmorskor eller kanske kunde det vara reklam någonstans. Hon bläddrar över några kanaler när min son fäller kommentaren:

-Nä Mamma....Hockii..se Hockii.

Äntligen, två mot en, som jag väntat på denna dag. Efter att jag lärt honom att säga fotboll så ska jag lära honom att säga Xbox.

Mulet..

Skönt att det regnar, känner att jag inte är i form för Beach 2009 ändå. Funderar på att luras av en sån hära " gå ner 10 kilo på en timme" kur, bara för att det känna hur det känns att bli rövknullad när man märker att man gått upp istället.

Läste i Aftonbladet idag om en kärring som blev trakasserad av sopåkare, (finns att läsa här) dock tror jag att kvinnan i fråga ljuger. För inte i helvete kan hon vara 35 år som det påstås i artikeln. Isåfall är jag fortfarande 18 och lovande.

Hej jag är en nucka på 35 år som samlar på soptunnor..

Sen läste jag en artikel som var sannare än Sanna Nielsen. Var skönt att veta att man är psykiskt störd och inte som jag trodde bara en slacker.

Hängde även V4:an idag, skönt, 74:- gav den. Så backade 34 spänn. Men alltid kul att sätta den.

Ikväll är det dags för VM-kval igen, känner att man är grymt laddad efter Danmarksmatchen nu när Malta kommer på besök. 40 ggr degen på Malta känns lockande. Undra vad Micke Nilsson hittar på idag. Kanske hoppbröstar den i det egna krysset, svårt å sia om vad en magiker hittar på när han trollar. Har alltid hållit Källström högt, eller högre än Anders Svensson, men sen i Lördags så stör jag mig som fan på hans röst. Låter som en mås när han pratar. Förstår varför Zlatan stal den där straffen för massa år sen, han ville helt enkelt att det skulle bl mål. På tal om Anders Svensson, kommer karln att lira. Ja förmodligen, han verkar alltid gör det.

Grillning...

Nu när sommaren äntligen närmar sig så kan man rikta in sig på att göra en av mina favoritsysslor, dvs att grilla.
Grilla betyder för er som inte vet "matlagning för män". Varför gillar män att grilla? Jo därför att det innehåller några av de ingredienser som män älskat sen begynnelsen och inte på långa vägar vågar släppa till kvinnorna. Till att börja med så måste man fixa glöden. Det är egentligen inte glöden i sig som lockar, även om många män lägger stor vikt vid att glöden ska va perfekt, dessa män kan man direkt urskilja som bisexuella, för riktiga män vill att det ska brinna stort och snabbt så man får slänga köttet på grillen.

Fire Fire
"Heterosexuell - Check"


För att det ska brinna fort och snabbt kom en man en gång i tiden på tändvätskan. Detta ultimata hjälpmedel gör att det brinner bättre. Tändvätskan har utvecklats genom tiden, men populärast är ändå flaskan med sprutmunstycket som gör sig extra bra om det redan finns eld på grillen. Elden fyller, förutom att den ger tillfredställelse, även den funktionen som gör att män älskar grillning utöver all annan matlagning genom att den bränner bort gammalt skit från gallret så man slipper diska.


Har man mindervärdeskomplex så går det även bra att grilla korv

När det brunnit klart så är det dags att slänga på köttet. Köttet är anledningen till varför man eldat i grillen överhuvudtaget. Meningen är att köttet ska bli varmt, inte genomstekt, innan man ska göra det bästa av allt. Äta det. Men medans man väntar på att det ska bli varmt så måste man hålla i en grilltång. Varför man håller i en grilltång är för att motbalansera vikten av ölflaskan man håller i andra handen så man inte tippar omkull, och, (ville betona och för att många inte tänker på detta) för att hålla bägge händer sysselsatta så att man inte är tillgänglig för attt duka fram onödigt krafs som sallad, tallrikar och servetter till bordet.

Nu säger jag inte att det är så här det måste gå till, det är bara en manlig mans tillvägagångssätt. Ibland när jag var yngre grillade jag så här:


Är man hungrig så är man

I Danmark så finns den så kallade Rosengårdsgrillen nu ute på marknaden till ett oslagbart pris.
Den kostar endast 5 alternativt 10 kronor. Du kan hitta dem i följande butiker; ICA, Coop, Willys, Lidl, Netto m fl.
Bilden nedan visar en lyxvariant med övre galler som kan användas till att hålla maten varm.


Lengrädde´..(Språkskolan del 2)

Har åkt på förkylning. Förmodligen i kombination med allergi. Därför orkade jag inte skriva om helgen igår, ni vet ju hur det är å vara förkyld, eller hur killar?

I helgen var det som sagt dags för Brännbolls-VM igen. Vroksjab KFI hade inte rört varken ett brännbollsträ eller en tennisboll sen förra året. Vi hade därför bestämt att träffas en hel kvart innan första matchen så vi kunde gå igenom taktiken. 2 minuter innan match var alla samlade och det var bara å köra igång. I första matchen mötte vi ett invandrargäng, och man kunde se med vilken vana de svingade brännbollsträet, dock var tennisbollen i minsta laget för dem då de förmodligen tränat på huvuden och knäskålar. Eftersom vi var smårädda vågade vi inte bränna ute dom mer än 3 ggr.

I andra matchen ställdes vi mot bronslaget från förra året, Esox. Spelarna i Esox som känner oss väl hade nog underskattat oss i år. Förmodligen levde dom i tron att vi var berusade som vanligt, men där misstog dom sig. Ingen av oss var ens bakis. Därför vann vi också med en poäng och jag måste säga att jag kände mig nästan skuldfull för att vinna mot ett lag som förmodligen tränat i månader för detta, fast även glad.

Tredje och sista gruppmatchen var mot ett lag med bara tjejer och en tjock kille..Behöver jag skriva mer.. Nä tänkte det.

Återigen hägrade seedningsmatchen. Senaste 7-8 åren har vi alltid åkt ut i seedningsmatchen men i år var det dags att bryta förbannelsen, vi var ju trots allt fortfarande nyktra, då vi gick upp mot beskedligt motstånd. Tyvärr så hade all aktivitet under förmiddagen tagit ut sin rätt och otränade muskler hade hunnit stela till sig under den timmes vila vi fick mellan matcherna. Höök som redan hade dragit på sig en bristning i baksida lår under andra matchen började med att dra på sig en i andra låret efter första löpningen. Sen slog förbannelsen till och vi missade fem slag i rad vilket belönades med en utebränning och så var det med den turneringen. Men det var iallfall fint väder.

missa missa missa
De avskyvärda BK Rel som alla älskar att hata förlorade som skönt var i finalen mot Ubermensh.


Esox kom sjua, så behöver nog inte känna skuld längre.

Sen måste jag bara klaga lite över dommarnivån på den här turneringen. Jag kräver inte mycket då jag vet att dom ställer upp ideelt. Men nog fan måste man kunna kräva att dom kan klockan. Förra året åkte vi ut på grund av att domaren hade glömt att starta klockan och därför bara lät spelet fortgå. Så istället för 12 minuter fick det andra laget spela 19 minuter som innelag. Detta gjorde att dom vann med en poäng istället för att förlora med 30. Så i år när vi pratade med domaren innan första matchen så kom detta upp varpå hon skrattade och sa "- så korkad är jag inte" och visade sin analoga armabandsklocka. Efter sju minuter (vet att det var exakt sju minuter då jag själv tog tid) blåste hon av för sidbyte. Snacka om lengrädde´. *


*Lengrädde´= När en kaka inte fått vara tillräckligt länge i ugnen utan insidan är degig.

RSS 2.0