Torsdagslåten

Efter att ha sett dokumentären om Gorgoroth på Aftonbladet så tycker jag den fokar lite väl mkt på religon, men det klart som band så suger Gorgoroth getpenis. Det finns dock band i denna genre som rockar riktigt fett:





Valborgsmässoafton.

Idag är det Valborgsmässoafton. Många tror att denna dag är för att man ska städa ur vintern och elda upp allt gammalt skräp och ge plats för nytt. Till viss del är det också så men det många inte vet är att Valborgsmässoafton uppfanns i Obbola under 1200-talet. Obbola var då en liten by, mindre än den är nu alltså, och som by hade den uppstått genom att alla idioter som föddes i Holmsund las i älven och flöt sedan över till Obbola. Detta föranledde till ett väldigt märkligt samhälle som skapade sina egna regler. Befolkningen i Obbola hade stora problem med alkohol och alkoholister, och för att komma till bukt med de värsta av dessa alkoholister så arrangerades en stor fest med ett stort bål där man bjöd på gratis sprit. Dom som var fullast ramlade helt sonika i elden och brann upp och så blev det lite lugnare i bygden för en tid. Men eftersom dom var så många så blev detta en årlig tradition. Många hävdar dock att en gång per år är för lite.



Har funderat över en sak väldigt länge, satt och såg på Försvunnen eller Saknad eller vad det heter, det där programmet om folk som blivit bortadopterade och nu vill söka efter sina biologisak föräldrar. Sist så handlade det om en som var made in Taiwan. Det jag reagerade på var att hon var så jättetjock, så jag sa det till min flickvän att det måste bero på att hon bott i Sverige och fått äta grädde och annat gott som man inte annars gör i Taiwan. Jag baserar dock hela detta resonemang på att Thailändskor är väldigt smala. Min flickvän påpekade då att när thailändskor passerar en viss ålder blir dom tjocka också. Det var då det slog mig.  Varför är ryska tjejer typ värsta fotomodellerna men direkt man ser en bild på en rysk kvinna över 35 så ser hon ut som Freddie Wadling?


Miss Russia 2004 år 2004

Lika som bär

Miss Russia 2004 år 2009?                                       Freddie Wadling år 2009?

xzn-nyckel

I Lördags var det så dags för V75, och vilken folkfest det blev. Alla var där. Ådi, Sniper, Wallipec, Knulf, GT, AA, BennieBrandman och jag. Plus ett stort antal väldigt berusade män. Jag hade även turen att få med mig min familj. Det är alltid trevligt med familjeutflykter för man får så många frågor som man inte skulle ha fått om man varit där själv. Till exempel frågade min flickvän efter första loppet "hur länge vi egentligen skulle va där". Sen frågade hon även "hur mycket har du spelat för" ungefär varannan minut. Det är såna frågor man själv inte ens skulle ha kommit att tänka på eftersom man skulle ha haft fullt upp med att ha trevligt.

Rent spelmässigt så blev det ingen succe men värdet av att se annars så skötsamma herrar dratta på ändalykten i ruset är ändå priceless, så jag var nöjd. Sen var ju vädret helt makalöst. GT hade lämnat sin familj hemma, men då är ju han också proffs.

Söndagen ägnades åt att kratta 1400 kvadratmeter överlövat gräsmatta och beskära de två äppelträden vi har. Efter att ha ögnat igenom en bok om beskäring så gick jag lös med sekatören. Är väldigt tveksamt om dessa två träd nånsin kommer att bära frukt igen.

Jo jag har ritat bilden själv


I helgen ska jag äntligen få dynga ner mig igen. Eftersom jag tydligen bytte damasken för sent så måste jag nu byta ut yttre drivknuten på Black Stallion. På Mekonomen har dom billiga drivknutar, endast 2200:- kronor. Så det känns amazing att få betala för att kasta bort en hel dag för nåt man egentligen redan gjort.  Sen skulle jag även vilja efterlysa ett verktyg. Kärt barn har många namn och därför kallas detta verktyg för In12, 12-kant, xzn och splines. Detta verktyg behövs för att kunna lossa några skruvar på ett enkelt sätt och är det nån som har det i storlek 8 eller 10 så hör gärna av er. Annars kommer jag att måsta kasta bort en dag genom att skruva med polygripen.

Hot-Stone..

Skrev världens bästa blogg inlägg igår om min helg, men tyvärr så när jag klickade på spara så försvann det bara.
Först blev jag jättearg och svor och slog på grejer, sen blev jag lessen och besviken för att sedan bli rädd vilket övergick i uppgivenhet. Sen blev jag kåt och då var allt som vanligt igen.

I helgen var jag då (som jag skrev igår som ni inte kunde läsa) på spa. Jag har vart på spa förut men endå bygger man upp en förväntan om att träda in i himmelriket. Porlande vatten, exotiska frukter, snygga tjejer med stora bröst som glider omkring i vita handukar och badrockar. Tyvärr stämde det inte den här gången heller. Nästan inga snygga tjejer verkar gå på spa. Eller hade jag hamnat på ett klass2 spa. För här hade de snygga brudarna bytts ut mot gamla tjocka kärringar med åderbrock och gula tånaglar. Tror det fanns en tjej i min ålder där men hon hade fastnat i bubbelpoolen, så förjävla fet var hon. Tror inte 200 kilo stoppade. Ingen annan rymdes i bubbelpoolen när hon var där. Och när hon tillslut gick upp fanns ändå inget vatten kvar. Satt faktiskt och funderade vad hennes baddräkt var gjord i för matrial, måste ha vart nåt NASA tagit fram.

Men allt var inte dåligt. Överlag hade jag det jätteskönt. Fick en hot-stone massage, vilket innebär att man blir masserad med varma lena stenar. Skönt. Fräsch mat hade dom också. Sallader, bönor, grodar och tunna skivor av kalkon. Man behöver äta ungefär 30 till 40 tunna skivor kalkon för att bli mätt om man är antivegan som jag.


Det är rätt mysigt med spa ändå

Umåker

Den här dagen började bra. Jag hade lämning på dagis och givetvis försov jag mig med två timmar. Brukar inte barn vakna sådär astidigt, typ 6 eller så. Inte mitt barn iallfall..fick dra han ur sängen klockan åtta. Sen åt vi mysig frukost bestående av mackor med messmör på (driver en dold kampanj att få honom att äta messmör, eftersom jag själv är uppvuxen på det och tror att det är grunden till att jag blivit så superbra). Han sa - Mmmmmm ..gott, och åt upp en stor mackabit.

Lämnade av honom på dagis, tog bilen idag de 108 meterna till dagis. Tyckte han skulle belönas med att åka Silverpilen då han mumsat messmörsmackor så duktigt. Lämnade av honom och han gick genast till sandlådan och skulle göra en messmörsmacka i sand.
-Ta hand om min son annars, sa jag å hytte med näven som vanligt åt förskolefröken innan jag satte mig i bilen igen.
På väg ut från dagisgården försökte tutade jag och försökte titta ifall han lyckades göra en messmörsmacka av sand och det var då det hände. Troligen var jag fortfarande så trött, att när jag tittade ut genom sidorutan så vred jag automatiskt ratten åt samma håll, precis som fruntimmer brukar göra när de kör bil. Samtidigt tutade jag och hytte med näven åt förskolefröken igen och var bara milimeter från att få en moped med nån finnig yngling över motorhuven. Det hade ju vart fruktansvärt. Tänk om jag fått plåtskador, kanske hade hans stora hjälm spräckt rutan eller...*ryser* hade hans finniga ansikte smackat i rutan så hårt att alla finnar gått sönder...


Aja inte lönt att sitta och fundera över sånt när det är dags för V75 på hemmaplan imorgon. Trist bara att allt roligt händer samma dag. IFK Göterborg kommer nämligen på besök för att möta kvarteslaget Ersboda i Svenska cupen. Appropå IFK Göteborg så har Gamla Nya Gamla Ullevi eller vad den nu heter byggts på så dålig mark att när publiken hoppar på läktaren så gungar bostadshusen flera kilometer bort. Lösningen på problemet enligt byggherren: Sluta jubla när IFK gör mål. Lösningen på problemet enligt mig: Värva Anders Svensson.

Tillbax till V75, Knulf har inte lämnat några klaringar än och väntar spänt på Wallipecs kanontips. Återkommer när jag fått den infon. Måste även ta reda på de viktigaste frågorna av alla. Vem kör och får man ta med egen sprit?


Är DvärgMolle  Knulfs heta tips?

Stalker..

Fikade med Sniper, Canina och Knulf idag. Knulf berättade mkt om sin nya tjej, om hennes dryckesvanor och intresse för trav. Knulf berättade även om att han blev kallad Ernst när han var på Bishop sist. Han hade gått barfota till baren och beställt då en 55 årig kvinna vid namn Maud hade kallat honom för Ernst. Hon var tydligen nyskild, nedstämd, rik och desperat. Men efter att ha pratat med Knulf i fem minuter var hon mkt gladare.

Knulf berättade även att han har en otrolig förmåga att känna av fruntimmer. Vidare lärde han oss hur man raggar på Ica.
Det går till så att man känner av kvinnsen i kön, vilka som är singlar och ser vilka man får viss kontakt med. Det är Knulfs förmåga, att känna av vilka som är singlar. Sen följer man efter dom på parkeringen och tar deras regnummer. Med regnummret i minnet ringer man bilregistret, är det en kvinna som står på bilen är man rätt ute. Med namnet man får från bilregistret så kollar man address, inkomst, status och grejer på Ratsit. Vad man gör sen är dock höljt i dunkel.
Knulf avslutade med att säga att han inte längre behövde kolla upp personer då han bara behövde känna av dom och att Canina egentligen stavar sitt namn med K för det har han sett på Ratsit.

At last..

Äntligen är en tung arbetsvecka snart över. Den började med att det var röd dag i måndags, vilken jag förövrigt disponerade genom att försöka köra skoter på en alltmer vattenslaskig is på Umeälven.

Tisdag tillochmed torsdag så var jag hemma och vårdade min febrige son. Jag gick honom tydligen på nerverna för han har börjat hyscha åt mig direkt jag försöker bestämma över honom..
"- ..nu ska vi ta å borsta tänderna så ing...
- Sccchhhh, tyst pappa. Scccchhhhh.
-Jomen vi måst...
-Scccccccccccccccccccccccchhhhhh ..scccccccccchhhhhh!!!"


Idag fredag så har jag jobbat ända från klockan tio, men tycker ändå inte det känns som jag uträttat nåt den här veckan...konstigt. Får nog svepa en vinare ikväll så har man iallafall gjort nåt vettigt.

Så vad har man missat den här veckan då?
Jo Snipers innebandyklubba från 1987 gick av på innebandyn i onsdags. Sniper sörjer, men om sanningen ska fram så är det nu han har chansen att bli en bättre innebandyspelare genom att köpa en klubba som han kan spela med. Hade vart kul att få va med där på plats och se reaktionen när en sådan klenod brutalt slaktas av en motståndare som han inte ens gillade innan..

En rån i Ryssland blev mer lyckat än vad rånare nånsin hade kunnat föreställa sig gissar jag..



Thats about it.. och det är dags att ta helg... undra om man ska besöka en frisörsalong på vägen hem eller?

Jävligt less

Inne på tredje dagen av VAB (vård av blöjbarn) och är sjukt less. Orkar inte ens skriva ett vettigt inlägg..
Till råga på allt så snöar det oxå..hurra..
Inget roligt har hänt förövrigt, förutom att Sniper nu måste göra mitt jobb oxå.
Kände att jag genast blev gladare när jag tänkte på det. Kanske ska vabba imorgon oxå ?

Foppa, Omark och nu...Nicklas?

En svensk i IHL som levererar magi.


Skärtorsdag..

Idag är det skärtorsdag, vissa jobbar halvdag idag förutom jag och GT. GT för att han är lärare och jobbar alltid halvdag och själv jobbar jag heldag.

Vet inte riktigt vad skärtorsdag är för något, skulle jag gissa så har det med jesus och färgen skär(för det är väl en färg?) att göra. I Finland heter det Säärtorsdag och innebär att man dricker sig full, skulle kunna va vilken vanlig dag som helst i Finland faktiskt. Men för att inte lämna denna fråga obesvarad så har jag varit och kollat upp detta på wikipedia.org och där står det så här:

"Skärtorsdagen är en högtidsdag som infaller torsdagen före påsk (2009 innebär detta 9/4), dagen före långfredagen. Denna dag firar kristenheten att Jesus instiftade nattvarden. Bakgrunden var att Jesus den natten firade den judiska påskmåltiden tillsammans med Sina lärjungar. Vissa exegeter menar att Han då förklarade symboliken hos ett av bröden och en av bägarna (de som judarna menade tillhörde den stundande Elia), som Hans Kropp respektive Hans Blod.

Namnet kommer av "skära" som förr betydde "rena", vilket syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid, se fottvagning." -Wikipedia.org

Själv vet jag inte om jag tycker det blev mer förståeligt, det var verkligen konstigt på den tiden. Vad är en exeget? Och vilka var Hans Kropp och Hans Blod? Hans Kropp, var inte det han fjällklättraren som dog?
Tydligen betyder "skära" iallafall "rena" vilket är det enda jag förstår av denna text. För på den tiden fanns inte DubbelDusch och man blev så smutsig att enda sättet att bli ren var att skära av sig den smutsiga kroppsdelen.

Själv så tror jag på att det är idag som häxorna drar till blåkulla, så hoppas på en helg som gräsänkling.

bye bye..fly safe..
"Som vanligt kunde hon inte bestämma sig vad hon skulle ha på sig"

Dagens mail..

GT levererade ett mail idag som påminde om nåt som annars skulle ha gått mig bi.

"..är det förresten Romernas nationaldag. Om ni vill fira med Moström så kan ni dagen till ära klä er i deras nationaldräkt, den manliga dräkten består av:

Vit skjorta, loafers, svarta sladdriga kostymbyxor och kort svart skinnjacka med kniv i innerfickan. Att röka passar även utmärkt till denna outfit."

"Delar av en romerskfamilj utanför sommarstugan"


Som sagt så är det alltså Romernas nationaldag idag, romer är en form av zigenare (fast man får inte kalla dom så för det är nedsättande). Zigen....romernas nationaldag firas för att denna dag för 500 år sen lyckades man sno den åttonde april från fattiga butikshandlare som hade sin dag då. Ziggisarna har varit ett förtryckt folk och är i vissa delar av världen fortfarande förföljda. Dessa områden är ofta utanför stormarknader där man kan se butiksanställda och vakter springa efter dom när de lämnar affären. Man känner lättast igen en ziggis genom att dom alltid tror att en vara kostar mindre än vad den egentligen gör, detta leder ofta till diskussioner där dom plötsligt tappar förmågan att prata det språk dom pratade när de påpekade att varan var billigare än den var. Dom färglada kjolarna är ett annat kännetecken, dom är uppbygda ungefär som en kundvagn av tunna metallstänger täckta av tyg och fyller samma funktion som en kundvagn också. Romer färdas oftast i husvagn som dras av en vit mercedes från sent -70 tal. I husvagnen intas den romerska nationalrätten, marlboro röd tillsammans med svordomar. Nationalrätten intas i stort sett dygnet runt och fungerar även som substitut för klimatanläggning i Mercedesen.


 

"...och Sverige tar ut negern och sätter in en zigenare"

(Bulgarisk TVunder VM 1994 när Anders Limpar byts in istället för Martin Dahlin)


Havets läckerheter

Var som bekant på killfest i helgen. Ska tilläggas att föreställningen blev mycket mer städad än någon kunnat drömma om. Vi såg på fotboll, trav och spelade kort som civiliserade. Det var en mäktig känsla. Kan det ha berott på att Gammen inte var närvarande. Så var det nog. Gammen är vad man kallar en uppviglare av stora mått. Han är en sån där som peppar en till att göra dumma saker som han inte vill göra själv. Grejen är den att man ofta gör dom, undra om det beror på att man ändå har nån sorts inbyggt förtroende för en 35-årig tvåbarnsfar som gör att man tycker ideer som hoppa sönder en säng verkar rimligt när han säger det. Som tur är reser han mycket i jobbet, så uppfostran av barnen verkar ligga på mammans lott. Föresten Gammen, ringde det nån arg pizzakille i lördags?

Givetvis så åt vi mat under lördagen. Denna mat tillagades genom att vi osett fick välja ett nummer mellan 10-20 hos den lokala pizzabagaren. Dynga hade bestämt sig för att välja nummer 12. Men ju mer han funderade och resonerade så kom han fram till att möjligheten var stor att den kunde innehålla fisk eller någon annan form av havsfrukt. Så han valde istället helt sonika nummer 16. Det visade sig att när pizzorna kom och vi tittade i den bifogade menyn att nummer 16 givits namnet Havets läckerheter. Men måste ändå säga att den såg mkt godare ut än Mannes pizza, som till 97% bestod av tonfisk, eller katmat som han besviket uttryckte det,  vilket han resolut skrapade av och började tugga deg, och Bennie Brandmans som bara var ost och krabba. Själv lyckades man med konststycket att få en Quattro stagoni, eller fyra årstider som den heter på svenska.

Annars flöt kvällen på som vanligt. AA blev trött under kortspelet och hade vissa problem att räkna värdet på sina marker och Bennie Brandman spelade Nils Löfgren på sin mobiltelefon. Det var trevligt och jag hoppas vi gör om det inom en snart framtid vilket är möjligt nu när Gammen inte var med och ingen sitter fängslad på grund av hans upptåg.
Men ska jag vara helt ärlig, det är jäkligt kul när Gammen är med.


Årets film?

Ferdinand

Idag är det fredag och Ferdinand har namnsdag. Fredagar härstammar från mytologins Freija och Ferdinand härstammar förmodligen från en provrörsberfruktning.

Hittade en tjuga på parkeringen i morse, den var blöt smutsig men ändå värd tjugo kronor eller 40 femtioöringar. Fast femtioöringar är snart inte värda nåt längre.(Detta är inget aprilskämt GT så du kan ringa och gratta och känna dig jävligt avundsjuk)

Hörde att tack vare Ipred lagen så har nättrafiken minskat med 50%. Många är negativa mot den lagen, men som jag ser det så blir det lättare att streama från youporn nu.

Frågade tjejens morfar vad dom hade ätit till lunch när vi var och hälsade på honom sist.
- Kattmat´n, sa han.
- Nä men ärligt, vad har ni ätit idag?
- Kattmat´n. He va kattmat´n ida, så he va int na rolit.
Enligt personalen hade dom ätit köttfärsås.


Mjiaaoouu..
"En skål kattmat"

Imorgon ska jag på fest igen. Ska på fest med grabbarna. Olov Olov som drog igång festen ska istället på byamöte. Bra ursäkt. Vem fan går på byamöte som är under 65 år. Kan det va så att fittpiskan har talat och Olov Olov drar en liten lögn, för att inte behöva avslöja avsaknaden av manlighet. Det visar sig nog imorgon när vi på festen drar till byamötet. Själv blir jag inte fittpiskad utan det är mer som en järnjungfru som sakta stängs och kränker mina rättigheter till att bli aspackad. Hur länge ska jag behöva lida för mina tre mindre lyckade fyllor på raken för över ett år sen? Och då räknas inte julafton när jag var tomte in. Vid närmare eftertanke...länge.

April April..

Vill börja med att tacka GT som ringde och gratulerade mig till vinsten. Det var snällt av dig, tyvärr så var det ju inte sant och det trodde jag alla förstod. Det var ju trots allt första april igår. Men samtidigt så var du den enda som ringde och grattade, och ifall detta hade vart en undersökning så hade man kunnat dra slutsatsen att snälla människor är mer korkade än andra.

GT¨´s kommentaren när jag sa att det inte var sant.  "-Skönt, då slipper jag vara avundsjuk."

Så här kommer en video med enbart snälla personer:


Whoho...

Äntligen...Äntligen får  man utdelning för sina suveräna travkunskaper. Satte V65:an igår, 176 528:-.
Tack för kaffet.
Det roliga är att systemet jag gjorde kostade bara 58 spänn. Det ger en återbäring på 3043 ggr, hyfst odds.

Har redan funderat på vad jag ska göra med pengarna. Hotta upp silverpilen kanske? Eller köpa ofantligt mkt maränger, glass bananer och chokladsås och göra världens största marängshwisch. Eller ska jag investera pengarna i ett V75 system till helgen och hoppas på att vinna miljoner. Eller ska jag bara växla in allt i femtioöringar och ha dom i badkaret.
Svårt men angenämt problem.


Surfade runt på några nättidningar i morse och hittade de konstigaste nyheterna, ibland kan man ju undra vad som står på.

Är tydligen ett företag som inte vill att man ska maila i fyllan? När fan ska man då maila. Är ju lika dumt som att säga att idrott och alkohol inte hör ihop. Läs här.

I västerbotten så ska vi tydligen inte få prata i mobilen, skönt säger jag, då kan man kanske ta ledigt den här veckan. Läs här.  

Men det mest korkade av allt måste ju va denna om elskotrar, Varför vill nån ha en elskoter. En bensindriven skoter ger större effekt på miljön och i längden ett behagligare klimat här uppe i norr. Läs här.

Dagens klipp sponsras av Aftonbladet: "Köp Aftonbladet så slipper du köpa Se och Hör och Veckorevyn, Aftonbladet en skvallrigare tidning"


RSS 2.0