Dagens namn.....

Namnsdag idag har Torgny och Torkel. Två jävligt fula och tråkiga namn som jag hoppas inga föräldrar döper sina barn till ifall barnen inte är jävligt fula och tråkiga, då passar dom alldeles utmärkt. Fast det är få föräldrar som medger att deras egna barn är fula trots, och det är fan sant, 98.7% av alla barn ser ut som dvärgmongos. Detta beror ofta på att barnen ärver sina föräldrars mindre lyckade drag och blir på så sätt summan av allt fult på föräldrarna. Min son hade turen att hamna inom den promille av barn som kallas "Superbarn"* på grund av att han ärvde alla sina drag från sin far.

Men nu var det ju inte min genetiska perfektion vi skulle diskutera, tror inte blogg.se har så stora servrar, så vi lämnar det och hoppar raskt på uppkomsten av namnet Torgny.

Berättelserna går lite isär vad gäller namnet Torgny, men dom är så pass lika att man med säkerhet vet att det är sant. Enligt ett kapitel i bibeln (ett kapitel som inte är med i alla biblar, förmodligen inte den du gluttade i i söndagsskolan) så beskrivs det att Herodes vaknade upp en morgon efter en blöt fest och var sprängade bakfyllekåt. Tyvärr hade han snedtrippat när han tuggat 4 vagnslaster kat och haft ihjäl hela haremet. Det var då som hans betjänt, en viking vid namn Tor som seglat fel, fick ställa sig på alla fyra och  behaga Herodes med hjälp av ringmuskeln. Eftersom man vid denna tiden inte hade uppfunnit glidmedel så infann sig en brännande smärta i dom delikatare delarna av Herodes lem och även så i Tors tarmkanal varvid han började gny. Tor fick därför smeknamnet Gny-Tor av Herodes och alltsom tiden gick så berättades denna historia i generationer. Och som med alla historier så förvrängs dom lite åt gången varje gång dom berättas och det är alltså så som Gny-Tor blev Torgny.

Namnet Torkel är det ingen som vet hur det uppkom och de sista åren har man diskuterat vid de lärdes bord om det överhuvudtaget existerar.




*superbarn är supersnygga, supersmarta och superbra på allt och kommer förmodligen att få ligga sig less när dom blir äldre. Precis som deras pappor. (Det sista fyllde jag i själv då jag tyckte den informationen var viktig).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0